Kategóriák

Hírlevél

Orijen 6 Fish 11,4 kg Teljes nézet

Orijen 6 Fish 11,4 kg

Biológiai szükségleteknek megfelelő kutyatáp. A gabonamentes Orijen 6 Fish hatféle halhúsból készül (min. 70%).

Az Orijen 6 Fish egy teljes értékű száraz kutyatáp, mely háromféle friss tengeri halból (lazac, hering és lepényhal), továbbá 3  különböző édesvízi fajtából (süllő, északi csuka és tavi fehérhal) készült.
Bővebb leírás

OSF

Kosárba

Az Orijen 6 Fish egy teljes értékű száraz kutyatáp, mely háromféle friss tengeri halból (lazac, hering és lepényhal), továbbá három különböző édesvízi fajtából (süllő, északi csuka és tavi fehérhal) készült.

A Jeges-tenger, a Csendes-és az Atlanti-óceán által krülhatárolt Kanadában megszámlálhatatlan édesvízi tó található. Az ország páratlan természeti adottságainak köszönhető jelentős mennyiségű halállomány tette lehetővé az Orijen 6 Fish megalkotását.

Egy "halas" száraztáp, amiben valóban van hal! Sőt, a gyártás során felhasznált alapanyagok 80 %-a halhús és halolaj. Az Orijen 6 Fish háromféle friss tengeri halból (lazac, hering és lepényhal), továbbá három különböző édesvízi fajtából (süllő, északi csuka és tavi fehérhal) készült. A halhúsban található fehérjéket nagyon jól emészti a kutya és ez a minőségi étrend azonnal pozitív hatással van a szőrzetre, mivel az elfogyasztott fehérjemennyiség 30 %-t a szőrzet fenntartására fordítja a szervezet.

Külön említést érdemelnek a hosszú láncú Omega 3 zsírsavak, mivel az idegrendszer működésére gyakorolt jótékony hatásuk mellett gyulladáscsökkentő tulajdonságuk is jelentős. Az Omega 3 zsírsavak hasonlóan viselkednek a szervezetben, mint a hormonok, amelyek üzeneteket továbbítanak a test különböző részei között. A halolajban található zsírsavak képesek kapcsolódni pl. az izomsejtek vagy a zsírsejtek felületén található bizonyos fehérjékhez, és ez egy láncreakciót indít el, amely segíti a szervezet harcát a kialakuló és meglévő gyulladások ellen.

HATFÉLE VADON FOGOTT FRISS KANADAI HALHÚSSAL

A JEGES-TENGER, A CSENDES-ÉS AZ ATLANTI-ÓCEÁN ÁLTAL KÖRÜLHATÁROLT KANADÁBAN MEGSZÁMLÁLHATATLAN ÉDESVÍZI TÓ TALÁLHATÓ. AZ ORSZÁG PÁRATLAN TERMÉSZETI ADOTTSÁGAINAK KÖSZÖNHETŐ JELENTŐS MENNYISÉGŰ HALÁLLOMÁNY TETTE LEHETŐVÉ AZ ORIJEN 6 HAL MEGALKOTÁSÁT.

Egy 'halas' száraztáp, amiben valóban van hal! Sőt, a gyártás során felhasznált alapanyagok 80 %-a halhús és halolaj. Az ORIJEN 6 FISH háromféle friss tengeri halból (lazac, hering és lepényhal), továbbá három különböző édesvízi fajtából (süllő, északi csuka és tavi fehérhal) készült. A halhúsban található fehérjéket nagyon jól emészti a kutya és ez a minőségi étrend azonnal pozitív hatással van a szőrzetre, mivel az elfogyasztott fehérjemennyiség 30 %-t a szőrzet fenntartására fordítja a szervezet.

Külön említést érdemelnek a hosszú láncú Omega 3 zsírsavak, mivel az idegrendszer működésére gyakorolt jótékony hatásuk mellett gyulladáscsökkentő tulajdonságuk is jelentős. Az Omega 3 zsírsavak hasonlóan viselkednek a szervezetben, mint a hormonok, amelyek üzeneteket továbbítanak a test különböző részei között. A halolajban található zsírsavak képesek kapcsolódni pl. az izomsejtek vagy a zsírsejtek felületén található bizonyos fehérjékhez, és ez egy láncreakciót indít el, amely segíti a szervezet harcát a kialakuló és meglévő gyulladások ellen.

AUTENTIKUS HELYI HÚSOK ÉS BELSŐSÉGEK

NAPONTA FRISSEN ÉRKEZNEK

salmon-icon

CSENDES-ÓCEÁNI LAZAC

VANCOUVER-SZIGET, BC

flounder-icon

LEPÉNYHAL

VANCOUVER-SZIGET, BC

herring-icon

HERING

VANCOUVER-SZIGET, BC

walleye-icon

ÉSZAKI SÜLLŐ

ÉSZAK-KANADA

pike-icon

ÉSZAKI CSUKA

ÉSZAK-KANADA

whitefish-icon

TAVI FEHÉRHAL

ÉSZAK KANADA

fruits-and-veg-icon

GYÜMÖLCSÖK ÉS ZÖLDSÉGEK

BRIT COLUMBIA

FRISS ÉS HELYI ALAPANYAGOK

FRISS HÚSOK ÉS BELSŐSÉGEK AZ EGÉSZ PRÉDA ARÁNYAINAK MEGFELELŐEN

FRISS ÉS HELYI ALAPANYAGOK

FRISS HÚSOK ÉS BELSŐSÉGEK AZ EGÉSZ PRÉDA ARÁNYAINAK MEGFELELŐEN

BIZTOSAK VAGYUNK BENNE, HOGY A TUDATOS VÁSÁRLÓKNAK FONTOS AZ, HOGY MILYEN ALAPANYAGOKAT HASZNÁLUNK FEL. EZÉRT FŐKÉNT A KÖRNYÉK TERMELŐITŐL VÁSÁROLUNK ÉLELMISZEREKET, AKIKKEL NAPI KAPCSOLATBAN VAGYUNK.

Nagyon fontos a közvetlen beszállítói kapcsolat a Csendes-óceán vagy az északi édes vízi tavak halászaival, mivel így az élelmiszerlánc a lehető legrövidebb. A felhasznált alapanyagok jelentős része friss és emberi fogyasztásra alkalmas. EGYETLEN MÁS SZÁRAZELEDEL SEM KÉSZÜL ILYEN NAGY MENNYISÉGŰ FRISS ALAPANYAGBÓL.

ÖSSZETEVŐKAZ VAGY, AMIT MEGESZEL.

Egész lazac (14 %)*, egész hering (11 %)*, dehidratált lazac (11 %), dehidratált hering (11 %), dehidratált sárga tőkehal (11 %), egész lepényhal (7 %)*, csontozott süllő (3 %)*, csontozott északi csuka (3 %)*, csontozott tavi fehérhal (3 %)*, lazacolaj (3 %), heringolaj (3 %), csicseriborsó, vöröslencse, zöldborsó, borsórost, repceolaj, napon szárított lucerna, jamgyökér*, úritök*, pézsmatök*, spenótlevél*, sárgarépa*, alma*, Bartlett körte*, tőzegáfonya*, fekete áfonya*, tengeri moszat, édesgyökér, angyalgyökér, görögszéna, körömvirág, édeskömény, borsmentalevél, kamilla, gyermekláncfű, csombord, rozmaring, Enterococcus faecium.

* Frissen és tartósítószer-mentesen érkezik.

Az ORIJEN friss és természetes alapanyagokból készül, ezért a tápszemcsék alakja és színe eltérő lehet.

ADALÉKANYAGOK

A-vitamin, D3-vitamin, E-vitamin, niacin, riboflavin, folsav, biotin, B12-vitamin, cink-proteinát, vas-proteinát, mangán-proteinát, réz-proteinát, szelénélesztő.

GARANTÁLT BELTARTALOM

TÜKRÖZI A TERMÉSZET ÁLTAL BIZTOSÍTOTT ÉTRENDET

A HÁZIASÍTOTT KUTYA EMÉSZTŐRENDSZERÉNEK ANATÓMIÁJA MEGEGYEZIK A RAGADOZÓ FARKASÉVAL, EZÉRT ÉTRENDJÉNEK GAZDAGON KELL TARTALMAZNIA KÜLÖNFÉLE HÚSOKAT.

SOK HÚS ÉS BŐSÉGES FEHÉRJE

Az alapanyagok 80 %-a halhús, amely biztosítja az ORIJEN 6 FISH biológiai szükségleteket kielégítő 38 százalékos fehérjetartalmát.

BŐSÉGES HALOLAJ

A tiszta halolaj- és zsír, nagyon jó energiaforrás, nélkülözhetetlen a tökéletes egészségi állapothoz. Az ORIJEN 6 HAL ezért tartalmaz rengeteg, friss halhúsból származó (nem kiolvasztott!) halolajt-és zsírt.

DHS ÉS EPS OMEGA 3 ZSÍRSAVAK FRISS HALHÚSOKBÓL

A hosszú láncú Omega 3 zsírsavak (DHS és EPS) legjobb forrásai a friss halhúsok. Az állati eredetű Omega 3 zsírsavak fontos szerepet játszanak az idegrendszer és a látórendszer kifejlődésében és egészséges működésében: a DHS zsírsav az agy egyik komponense, főként az idegsejtek szinaptikus kapcsolatában vesz részt; a DHS a szem fényérzékeny sejtjeinek (retina) is fontos strukturális összetevője. Lenből, kókuszból vagy napraforgóból kisajtolt növényi olajok nem tudják betölteni ezt a funkciót.

ALACSONY GLIKÉMIÁS TERHELÉS

Egy ragadozó természetes étrendje szénhidrátokban szegényes, azaz a táplálék glikémiás terhelése nagyon alacsony. Az ORIJEN nem tartalmaz gabonákat és burgonyát, a minimális szénhidrátszükségletet az alacsony glikémiás indexű gyümölcsök és zöldségek biztosítják.

GLÜKÓZAMIN ÉS KONDROITIN

A friss és egész halak bőségesek glükózaminban és kondroitinban, ezért nem szükséges szintetikus ízületvédő anyagokat használnunk.

GARANTÁLT BELTARTALOM
 • Nyersfehérje (min.)38 %
 • Nyerszsír (min.)18 %
 • Szénhidrát (max.)21 %
 • Nedvesség (max.)10 %
 • Nyersrost (max.)5 %
 • Kalcium (min. / max.)1,4 % / 1,7 %
 • Foszfor (min. / max.)1,1 % / 1,4 %
 • Omega 6 (min.)2,6 %
 • Omega 3 (min.)1,8 %
 • DHS (min.)1,0 %
 • EPS (min.)0,6 %
 • Glükózamin (min.)1250 mg / kg
 • Kondroitin-szulfát (min.)1000 mg/kg
 • Nyershamu (max.)8 %
 • Mikroorganizmusok (min.)120 Mcfu/kg
 • pH5,5

ENERGIATARTALOM-ÉS MEGOSZLÁS

LEMÁSOLJA A TERMÉSZETES ÉTREND ARÁNYAIT

A SZERVEZET HÁROM TÁPANYAGBÓL KÉPES ENERGIÁT NYERNI: FEHÉRJE, ZSÍR ÉS SZÉNHIDRÁT. ÉPPEN EZÉRT EGY SZÁRAZTÁP MINŐSÉGÉT A HÁROM ENERGIÁT BIZTOSÍTÓ TÁPANYAG MINŐSÉGE, MENNYISÉGE ÉS EGYMÁSHOZ VISZONYÍTOTT ARÁNYA HATÁROZZA MEG A LEGJOBBAN.

FEHÉRJE

Nélkülözhetetlen tápanyag, ha a táplálék nem tartalmaz elegendő fehérjét, akkor hiánybetegségek alakulnak ki. Az étrendi fehérjék az emésztés során aminosavakká bomlanak le, és ezekből rakja össze (szintetizálja) a szervezet a számára szükséges fehérjéket. Jó néhány aminosav esszenciális, mivel a szervezet nem tudja előállítani őket, ezért a tápláléknak tartalmaznia kell ezeket az aminosavakat.

ZSÍR

Szintén nélkülözhetetlen tápanyag, ha nem jut elegendő mennyiségben a szervezetbe, az egészségügyi kockázatokkal jár; pl. a hosszú láncú telítetlen Omega 3 zsírsavak nélkül már nem képzelhető el egy korszerű étrend, mivel számos szervrendszer működését kedvezően befolyásolják. A zsír a kutya számára a leghatékonyabban hasznosítható és a legjobb energiaforrás, több mint kétszer annyi kalóriát tartalmaz a szénhidráthoz képest.

SZÉNHIDRÁT

Semmilyen egészségügyi kockázatot nem jelent, ha a kutya táplálékában nincs szénhidrát, azaz nem nélkülözhetetlen tápanyag. Kizárólag energiával látja el a szervezetet, más hasznos funkciója nincsen, üres kalória semmi más. Ha folyamatosan nagy mennyiségben fogyasztja a kutya, akkor a vércukorszint tartósan magas lesz, a normális inzulinháztartása felborul, és ez a számos egészségügyi problémát okozhat.

ENERGIATARTALOM-ÉS MEGOSZLÁS

Az ORIJEN 6 HAL döntően fehérjékből és halolajból (és nem szénhidrátokból) látja el a kutya szervezetét kalóriákkal, hasonlóan a természet által biztosított étrendhez.

Az ORIJEN 6 HAL számított metabolikus energiatartalma (ME) 3800 kcal/kg vagy 456 kcal per 250 ml-es pohár (120 g). Az energia 40 %-a fehérjékből, 38 %-a halolajból, 22 %-a gyümölcsökből és zöldségekből származik.

VITAMINOK ÉS ÁSVÁNYI ANYAGOK

MEGFELELŐ MENNYISÉGBEN ÉS ARÁNYBAN.

VITAMINOK
 • A-vitamin50 000 NE/kg
 • D3-vitamin2 300 NE/kg
 • E-vitamin760 NE /kg
 • B12-vitamin (cianokobalamin)0,5 mg/kg
 • B1-vitamin (tiamin)75 mg/kg
 • B2-vitamin (riboflavin)57 mg/kg
 • B3-vitamin(niacin)390 mg/kg
 • B5-vitamin (pantoténsav)48 mg/kg
 • B6-vitamin (piridoxin)60 mg/kg
 • Folsav4,7 mg/kg
 • Kolin2 400 mg/kg
ÁSVÁNYI ANYAGOK
 • Nátrium0,5 %
 • Klorid1,1 %
 • Kálium1,0 %
 • Magnézium0,13 %
 • Mangán22 mg/kg
 • Szelén1,6 mg/kg
 • Vas190 mg/kg
 • Cink220 mg/kg
 • Réz22 mg/kg
 • Jód7,0 mg/kg

AMINOSAVAK

100 % TERMÉSZETES

 • Lizin2,2 %
 • Triptofán0,4 %
 • Treonin1,7 %
 • Tirozin1,03 %
 • Metionin0,8 %
 • Izoleucin1,65 %
 • Leucin2,5 %
 • Valin2,0 %
 • Arginin2,6 %
 • Fenilalanin1,7 %
 • Hisztidin0,9 %
 • Cisztin0,3 %

GYÓGYNÖVÉNYEK-ÉS GYÖKEREK

KELÉGÍTIK A KUTYA ÖSZTÖNÖS SZÜKSÉGLETÉT A GYÓGYHATÁSÚ NÖVÉNYEK IRÁNT

 • Édesgyökér500 mg/kg
 • Angyalgyökér350 mg/kg
 • Görögszéna350 mg/kg
 • Körömvirág350 mg/kg
 • Édeskömény350 mg/kg
 • Borsmentalevél300 mg/kg
 • Kamillavirág300 mg/kg
 • Gyermekláncfűgyökér150 mg/kg
 • Csombord150 mg/kg

ETETÉSI ÚTMUTATÓ

GRAMM / POHÁR NAPONTA

Az ORIJEN 6 FISH biztosítja az összes fajtájú kutya teljes tápanyagszükségletét bármely életszakaszban.

Minden egyes kutya egy külön egyéniség, ezért a szervezetük tápanyagszükséglete is eltérő. A táplálkozásra jelentős hatással van a genetikai adottság, a környezet, a kor és az aktivitási szint stb.

Ezért azt ajánljuk, hogy az első időszakban kövesse a táblázatban található értékeket, majd a testsúly változásának arányában módosíthatja a megadott mennyiségeket. Napi kétszeri etetést javaslunk.

250 ml-es pohár = 120 gramm

napi adag kiszámítása

TESTSÚLY

ÁTLAGOS AKTIVITÁS

tbla_atlagos_aktivitas

MAGAS AKTIVITÁS

tbla_magas_aktivitas

KG

GRAMM / NAP

POHÁR/NAP

GRAMM / NAP

POHÁR / NAP

2 kg

30 g

¼ pohár

40 g

⅓ pohár

5 kg

60 g

½ pohár

90 g

¾ pohár

10 kg

120 g

1 pohár

150 g

1 ¼ pohár

20 kg

160 g

1 ⅓ pohár

240 g

2 pohár

30 kg

240 g

2 pohár

330 g

2 ¾ pohár

40 kg

280 g

2 ⅓ pohár

420 g

3 ½ pohár

50 kg

330 g

2 ¾ pohár

480 g

4 pohár

60 kg

390 g

3 ¼ pohár

570 g

4 ¾ pohár

Friss ivóvíz biztosítása folyamatosan szükséges. Az állat által használt tálakat rendszeresen tisztítsa és fertőtlenítse! A kórokozók elszaporodása az evőeszközök felületén egészségügyi problémákat okozhat.

Kapcsolatfelvétel

Elérhetőség:

Telefon:+ 36 70 666 2228

E-mailt küldök